// Hungry & Thirsty

Hungry & Thirsty: Restaurant Le Nouveau Riche

7 juni 2018

Het prachtige restaurant Le Nouveau Riche zit verstopt tussen de kalverstraat en het Rokin op de hoek bij de toffe winkel Weekday. Er mag hier volop geproefd worden van de klassieke Franse keuken en al het eten is erom gedeeld te worden. Bij elk gerecht verassen ze je graag met een lekkere wijn. En in het weekend zijn hier te gekke feesten met Dj’s en champagne. Wie zou hier nou niet van genieten?

Hungry & Thirsty: Restaurant Le Nouveau Riche

Brunch en diner

Dit is een van mijn favoriete tentjes rondom de Kalverstraat. Je kan hier heerlijk brunchen en lunchen. Het restaurant is namelijk vanaf 11:00 geopend. Natuurlijk kan je ook s ’avonds gewoon genieten van een culinair diner. Niet alleen het eten en het interieur van dit restaurant zijn supergaaf ook de geschiedenis is erg interessant.

 

Geschiedenis

Al ruim 135 jaar geleden bevond het restaurant Le Riche zich in dit prachtige pand. Overdag waren er handelaren op de beurs bij de dam die dan vervolgens gingen lunchen bij Le Riche. Dit restaurant werd langzaam vergeten en verloor zijn glorie. Nu met al het goede van Amsterdam komt er in anno 2017 weer leven in het restaurant. Ter ere van Le Riche heet het restaurant nu Le Nouveau Riche en is het aangepast aan de hippe stijl en nieuwe smaken van de Amsterdammers.

De kaart

De lunch kaart is wat simpeler en moderner dan de diner kaart en bestaat uit dingen zoals burgers en sandwiches. De dinerkaart bestaat uit echt traditionele Franse cuisine waar ik zelf dol op ben. Denk aan Confit de Canard, asperges en lam.

Heerlijk eten, een gezellige sfeer en leuke party’s in het weekend. Wat denken jullie, is dit niet een top aanwinst zo vlak naast de Kalverstraat? 😉

 

Adres Le Nouveau Riche: Rokin 84
1012 KX Amsterdam 

Openingstijden : Zo-Do: 11:00 – 01:00
Vr-Za:  11:00 – 03:00

Let me know what you think!

Liefs, Ida

Share

Deel dit bericht op Facebook Deel dit bericht op Twitter Deel dit bericht op Pinterest

Gerelateerde berichten

// Hungry & Thirsty

Oesters & Gin T...

Nog geen plannen voor de vrijdagavond?? Ook 's avonds is er rondom de Kalverstraat van alles te doen. ...

// Hungry & Thirsty

Say cheese!

Heeft u ook kaas? En of wij kaas hebben! Bij Cheese & More stap je in een winkel zoals je die niet vaak ...

// Hungry & Thirsty

Opening: The Seafood...

Kom vanaf 9 december iedere vrijdag gezellig naborrelen in dit prachtige restaurant op het Spui. Onttrek ...