// Kalverstraat Hacks

Mascara hacks

30 december 2018

Morgen is het zo ver!! Dan sluiten we 2018 af en gaan we 2019 in. Hoe is 2018 voor jullie geweest? Ik kijk terug op een super gaaf jaar, waarin ik voor de Kalverstraat hele mooie dingen heb mogen doen en maken. Voordat we het jaar uitgaan wil ik jullie nog een paar laatste mascara-tips meegeven. Want zeg nou zelf, je wil morgen toch wel dat je mascara de hele avond 'on-fleek' is?!

Mascara hacks

1. Mascara verticaal aanbrengen
Om dikkere wimpers te creëren breng je eerst wat mascara aan met de borstel verticaal in de hand. Voor een natuurlijke finish ga je hierna weer ‘horizontaal’ verder te werk. Maak hierbij een zigzaggende beweging.

2. Poeder tussen de mascaralagen
Nog een trucje voor vollere wimpers; breng wat poeder aan op de wimpers tussen de eerste en de tweede mascaralaag. Je zult meteen opmerken dat de wimpers dikker ogen.

3. Mascaraborstel afvegen aan een tissue
Dit is met name handig bij nieuw mascara’s; neem voordat je de mascara aanbrengt -om klonters te voorkomen- het borsteltje lichtjes af met een tissue.

4. Mascara aanbrengen tijdens het wimperkrullen
Heb je wimpers die vrij snel na het krullen weer plat zijn? Breng dan, vóór je in de weer gaat met de wimperkrultang, een laagje mascara aan. Breng vervolgens direct na het krullen nog een laag mascara aan. Zo geniet je langer van je gekrulde wimpers.

5. Ombuigen mascaraborstel
Buig lichtjes de mascaraborstel om. Op deze manier kun je makkelijker bij de moeilijk bereikbare haartjes komen, zoals de miniharen in je ooghoeken.

6. Druppeltje olie in mascara
Nog een handigheidje om de mascara wat vloeibaarder te maken; voeg een druppeltje olie toe aan de mascara en laat dit even intrekken.

7. Maak gebruik van een theelepel tijdens het aanbrengen van mascara
Als je mascara aanbrengt, leg dan een lepeltje onder de wimperrand tegen je huid aan. Zo voorkom je dat de mascara op je huid terecht komt, en kom je tevens ook weer makkelijker bij de moeilijk te bereiken haartjes. Dit kan zowel bij de bovenste als onderste wimpers.

8. Mascara in warm water leggen
Het is aan te raden om mascara niet langer dan drie maanden te gebruiken in verband met het eventueel oplopen van ooginfecties. Is je mascara bijna op, maar heeft het de expiratiedatum nog niet bereikt? Leg het dan even in een kopje met warm water. Hetgeen nog aan de rand van de binnenkant van de mascara zit, komt dan los doordat de mascara weer vloeibaarder wordt.

9. Een laag waterproof mascara boven de ‘normale’ mascara
Voorkom het uitlopen van je mascara door bovenop de normale laag mascara een waterproof mascara aan te brengen. Bovendien zullen de wimpers ook beter gaan krullen hierdoor.

Liefs,

Ida

Share

Deel dit bericht op Facebook Deel dit bericht op Twitter Deel dit bericht op Pinterest

Gerelateerde berichten

// Kalverstraat Hacks

Bespaar geld met dez...

Vind jij het ook moeilijk om te sparen? Krijg je het maar niet voor elkaar om aan het eind geld over ...

// Kalverstraat Hacks

Met deze hak-hacks l...

Nu de kerstdagen voorbij zijn staat ons alweer het volgende feest te wachten, namelijk.. Oud en nieuw! ...

// Kalverstraat Hacks

Packing hacks

Jurkjes, rokjes, korte broeken, zonnebrillen… alles moet mee! Het inpakken van een koffer blijft altijd ...