// Kalverstraat Hacks

Met deze hak-hacks loop je pijnvrij op hakken op Oud & Nieuw

31 december 2019

Nu de kerstdagen voorbij zijn staat ons alweer het volgende feest te wachten, namelijk.. Oud en nieuw! Hier hoort natuurlijk weer een gloednieuwe outfit bij. Ga je dit jaar voor een jumpsuit, jurkje, rok of toch een topje met een (flair) broek? Zoveel keus!
Maar als je dan eindelijk eenmaal je outfit hebt gekozen, komt alweer het tweede dilemma om de hoek kijken, namelijk.. schoenen. Toch kiezen veel vrouwen ervoor om hakken aan te trekken bij deze speciale gelegenheid. Wil je dit nou ook, maar heb je geen zin in een avond met pijnlijke voeten? Geen stress! Ik ben tot het perfecte hak-hacks lijstje gekomen zodat je de hele avond (en nacht) door kan feesten op je favoriete hakken. Lees je verder?

Met deze hak-hacks loop je pijnvrij op hakken op Oud & Nieuw

1. Tape je derde en vierde teen tegen elkaar om pijn onder de bal van je voet te voorkomen. Dit kan met doorzichtig tape of huidkleurig tape. Dus neem een rolletje Hansaplast, je twee tenen en tapen maar. Easypeasy toch? Succes!

2. Gebruik gelpads. Deze heb je in alle soorten en maten. Plak ze op verschillende plekken in de schoenen en je hakken zullen veel comfortabeler zitten.

3. Smeer babypoeder op je voeten. De poeder zorgt voor minder frictie en daardoor ook een kleinere kans op blaren.

4. Gebruik blarenpleisters. Voel je dat je hakken op een bepaalde plek strak zitten en weet je bijna zeker dat je hier in de loop van de avond een blaar zal gaan krijgen? Plak op die plek dan alvast een blarenpleister, om frictie te voorkomen. Het is een preventieve oplossing om blaren voor te zijn.

5. Spuit haarlak in je schoen voor een betere grip. Sommige schoenen draag je met gevaar voor eigen leven, want soms is de zool zo glad dat je er vaak door uitglijdt.

6. Plak schuurpapier op je zool. Om valpartijen te voorkomen kun je schuurpapier op je zool plakken.

7. De hakken inlopen. Vrij voor de hand liggend, maar toch gebeurt het soms dat je de nieuwe hakken pas voor het eerst aantrekt op het feest zelf. Het is beter om deze een aantal keer voor het feest (zelf) in te lopen. Je voeten moeten aan de schoenen wennen. Trek ze aan en ga een rondje door het huis lopen of ga boodschappen doen.

8. Stop je hakken in de vriezer. Heb je de goede maat pumps, maar zitten ze toch te strak om je voeten? Zet ze dan met een zak water in de vriezer. Doordat het bevroren water uit zet, worden je hakken op deze manier opgerekt.

9. Geen tijd om je hakken in te lopen? Rek je hakken op met een föhn. Je trekt een paar dikke warme sokken aan. Trek dan de te krappe hakken aan en verwarm ze met een föhn. Dit zal de schoen oprekken en vormen naar je voeten.

10. Last but not least, smeer je voeten in met Vaseline om wrijving (en dus blaren) te voorkomen.

En dat waren alweer de hacks! Welke hack ga jij gebruiken met Oud en Nieuw? Of heb jij nog een ontzettend goede hack die op mijn lijstje ontbreekt? Laat het me weten!

Ik wil jullie alvast een gelukkig en gezond Oud & Nieuw wensen!

Liefs,

Ida

Share

Deel dit bericht op Facebook Deel dit bericht op Twitter Deel dit bericht op Pinterest

Gerelateerde berichten

// Kalverstraat Hacks

Bespaar geld met dez...

Vind jij het ook moeilijk om te sparen? Krijg je het maar niet voor elkaar om aan het eind geld over ...

// Kalverstraat Hacks

Bespaar geld met dez...

Vind jij het ook moeilijk om te sparen? Krijg je het maar niet voor elkaar om aan het eind geld over ...

// Kalverstraat Hacks

Packing hacks

Jurkjes, rokjes, korte broeken, zonnebrillen… alles moet mee! Het inpakken van een koffer blijft altijd ...