// Kalverstraat Selection

Etoile Luxery Vintage

28 oktober 2017

Designer tassen, iets waar je je hele leven lang voor kan sparen om een supermooie maar ook superdure tas kan kopen. Wij vrouwen worden er helemaal warm van terwijl de mannen met open mond zitten te kijken naar de prijzen.

Tja, we kunnen er niks aan doen. Wanneer we zo een tas zien gaat er gewoon een hartje heel hard te werk. We moeten gewoon natuurlijk zo een designer tas! :)

Etoile Luxery Vintage

Gelukkig zit er in onze prachtige Kalverstraat (stiekem Heiligeweg ssst) een heel mooi boetiekje.

Etoile Luxury Vintage is een vintage winkeltje voor designer items. De winkel verkoopt prachtige tassen, koffers, portemonnees en klein lederwaren van merken zoals Louis Vuitton, Chanel, Dior, Gucci en nog meer designermerken.

Oftewel, deze winkel is een hemel en je moet er zeker even naar binnen gaan!

Ik ging naar binnen en vroeg aan paar vragen aan Machteld, een van medewerkers.

‘Hoe is Etoile Luxury Vintage ontstaan?

Etoile Luxury Vintage is vijf jaar geleden gestart. De eigenaren van Luxury Vintage werkte veel met edelstenen. Wanneer ze op reis gingen, zijn ze een hele mooie Louis Vuitton tas tegen gekomen die ze heel graag wilde verkopen. Toen zijn ze begonnen met het verkopen van designer tassen. Dat ging toen zo goed dat ze hieruit een winkel zijn geopend waar je alleen maar vintage designer items kan kopen.

De eerste winkel is geopend op de Oude Spiegel straat van Amsterdam, toen is de winkel op de Heiligeweg ontstaan en als laatste is de winkel op de Reestraat van Amsterdam geopend.

Etoile Luxury Vintage

Hoe komen jullie aan de designer items?

We kopen items in van over de hele wereld. De eigenaren zijn veel op reis om alles te ontdekken. Daarnaast komen de mensen hier hun designer items hier brengen. We verkopen de grootste merken zoals Louis Vuitton, Hermes, Chanel, Gucci en nog veel meer.

Wanneer de tassen verkocht zijn krijgt de vorige eigenaar 60% van de prijs en de winkel krijgt 40%.

Wat is de doelgroep van Luxery Vintage:

De tassen worden eigenlijk vaak door jong en oud verkocht. Er komen veel toeristen in onze winkels en ook heel veel ‘kijkers’. Mensen zijn vaak nieuwsgierig wat erallemaal gebeurt in de winkel.

Soms komen er ook echt mensen die specifiek naar iets op zoek zijn en kopen dan uiteindelijk een grote aankoop. Eigenlijk krijgen we hier echt van alles. Er komen soms meiden van 16 die hun eerste designer aankoop doen of er komen oudere vrouwen die de designer items sparen en al heel veel hebben.

Designer items worden vaak nog meer waard hoe ouder ze zijn. Worden de tassen hier verkocht voor een hogere prijs dan nieuw?

Nee, dat dan niet. De vintage tassen zijn wel een stukje goedkoper. Bijvoorbeeld de Chanel tassen blijven heel lang in hun waarde. De tassen die vroeger zijn gemaakt waren toen veel duurder.

Wat maakt jullie tassen nou zo bijzonder? Waarom zou je hier een designer aankoop moeten doen?

De tassen zijn natuurlijk allemaal vintage. Omdat de tassen door iemand anders gebruikt zijn zit er achter elke tas een mooi verhaal. Je weet niet van wie het is geweest maar je ziet soms wel gebruiker sporen. De tas krijgt een extra soort dementie.

Daarnaast is het in zekere zin heel goed voor de duurzaamheid. Je geeft een product een langere leeftijdsduur. Dat is iets heel moois om te doen.’

Ik mocht alle designer items in de winkel goed bekijken, ik heb mijn ogen uitgekeken en ik ben natuurlijk meteen begonnen met sparen! Vind jij deze designer items net zo mooi als ik? Ga dan snel langs Etoile Luxury Vintage!

X Ida

 

Etoile Luxury Vintage

Share

Deel dit bericht op Facebook Deel dit bericht op Twitter Deel dit bericht op Pinterest

Gerelateerde berichten

// Kalverstraat Selection

It’s all about...

Yeesss er is weer een nieuwe winkel in de Kalverstraat. Deze keer is het een pop up store. En wat is ...

// Kalverstraat Selection

Kleding wishlist

Heb jij ooit wel eens een wishlist gemaakt voor bijvoorbeeld kleding of make-up? Voor nieuwe seizoenen ...

// Kalverstraat Selection

Beauty in de Kalvers...

Beauty stores in de Kalverstraat waar jij jouw make-up kan halen! Lees hier verder welke winkels je hiermee ...