// Kalverstraat Selection

Oranje boven!

21 april 2017

Aanstaande donderdag is het alweer tijd voor een van de gezelligste dagen van het jaar: Koningsdag! Nederland kleurt massaal oranje. In mijn geval (en ik vermoed dat ik niet de enige ben) is het niet de eerste kleur die ik normaal gesproken uit de kast pak. Heb jij je oranje outfit al klaar liggen?

Oranje boven!

Heb jij al plannen voor Koningsdag? Zijn de kaartjes voor een leuk festival al binnen of ga je heerlijk over een markt struinen? Wat je ook gaat doen; er hoort sowieso een leuke Koningsdag outfit bij.

En ja, die Koningsdag outfit hoort dus oranje te zijn. Het is ontzettend geweldig dat oranje onze kleur is, maar helaas is het niet de makkelijkste kleur! Het staat niet iedereen even mooi en is ook nog eens lastig te combineren. Maar ondanks dat hijsen we ons jaar in jaar uit weer in oranje items. Dus, how to wear? Ik help je uit de brand met onderstaande tips:

  • Bij het samenstellen van je outfit is het heel belangrijk om rekening te houden met de kleur. Er zijn ontelbare tinten oranje. Om het stijlvol te houden is het verstandig om te kiezen voor één oranje kledingstuk en die te combineren met neutrale items. Zo voorkom je dat de kleuren met elkaar vloeken of dat je allerlei verschillende kleuren oranje hebt.
  • Als je niet zo van het oranje bent, kan je er natuurlijk ook voor kiezen om alleen je accessoires oranje te doen. Om je look toch nog iets uitbundiger te maken kun je jezelf altijd nog versieren met vlaggetjes op je wangen.
  • Wanneer je juist fanatiek oranje-fan bent, kan je juist voor kiezen om een compleet oranje outfit te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een mooie jurk of jumpsuit. Het fijne van deze items is dat je in een keer klaar bent, plus je kunt je outfit gemakkelijk opleuken met subtiele accessoires in een neutrale kleur. Je hebt je vaderlandse liefde immers al getoond met het belangrijkste item, om het fashionable te houden mag de rest van de look simpel zijn.
  • Oranje nagellak doet het altijd goed.
  • Vooral wit of (donker) blauw combineert mooi met oranje. Ga bijvoorbeeld voor een witte broek of jeans met een oranje top of een oranje jurkje met een mooi wit riempje. Qua kleur is de witte broek iets minder geschikt voor festivals en als je graag aan de rand van de gracht in Amsterdam zit. Grote kans dat je broek daarna niet meer zo wit is. 😉

Maar het allerbelangrijkste: kies gewoon iets uit waar jij je lekker in voelt. Helaas wordt het dit jaar waarschijnlijk niet het zwoele zomerweer waar we allemaal op hopen. Maar desondanks kun je natuurlijk nog steeds helemaal losgaan. Niets is te gek op deze gezellige feestdag en alles mag met Koningsdag.

 

 

 

 

Share

Deel dit bericht op Facebook Deel dit bericht op Twitter Deel dit bericht op Pinterest

Gerelateerde berichten

// Kalverstraat Selection

It’s all about...

Yeesss er is weer een nieuwe winkel in de Kalverstraat. Deze keer is het een pop up store. En wat is ...

// Kalverstraat Selection

Kleding wishlist

Heb jij ooit wel eens een wishlist gemaakt voor bijvoorbeeld kleding of make-up? Voor nieuwe seizoenen ...

// Kalverstraat Selection

Beauty in de Kalvers...

Beauty stores in de Kalverstraat waar jij jouw make-up kan halen! Lees hier verder welke winkels je hiermee ...