// News & Offers

Dag van de Bouw – zaterdag 20 mei

18 mei 2017

Een beetje Amsterdammer fietst dagelijks wel langs een aantal bouwputten in de stad. Zou jij nou ook wel eens willen weten wat schuilgaat achter de bouwsteigers in de stad? Tijdens de Dag van de Bouw op 20 mei kun je bij 14 bouwprojecten in de stad achter de schermen kijken.

Dag van de Bouw – zaterdag 20 mei

Tijdens de Dag van de Bouw krijgen geïnteresseerden door heel Nederland de kans een selectie bouwprojecten te bezoeken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek.

Ook in de Kalverstraat heb je de kans om een bouwproject van binnen te bekijken. Het V&D pand en La Place worden momenteel verbouwd. Zo wordt het steegje tussen de panden in ere hersteld, waardoor de panden weer in originele staat worden hersteld. Ook komen de erkers en de balkons op de vierde verdieping weer terug. In het pand is een film te zien over de geschiedenis van het pand en worden lezingen gegeven over de V&D.

Vanaf 10.00 uur is iedereen van harte welkom aan de Kalverstraat 203. Jong en oud kan een korte film bekijken over de geschiedenis van het oude pand en de plannen die nu worden uitgevoerd. De film is speciaal voor de Dag van de Bouw gemaakt. Daarna kan men in groepen met een gids door het lege pand lopen en zich bij laten praten over historie en toekomst. Om 10.45 uur en 12.45 uur start een inhoudelijk gedeelte. Naast het bekijken van de korte film zullen drie presentaties gegeven worden. De eerste spreker is Philippe Hondelink, biograaf en schrijver van het boek ‘Vroom en Dreesmann, de opkomst en ondergang van het warenhuis.’ Hij vertelt over de vooruitstrevende ondernemersvisie van Vroom en Dreesmann, de primeurs in die tijd en het bijzondere en unieke karakter van het Amsterdamse pand.

Daarna neemt Carlo van Steen de aanwezigen mee hoe architectenbureau WINHOV in de nieuwe plannen de bijzondere blikvangers in de architectuur van het winkelpand weer tot leven zal brengen. Tenslotte vertelt Wesly Verhaert van Van Wijnen hoe deze plannen in concrete bouwdaden worden omgezet. Al met al een boeiend programma waar we iedereen van harte voor uitnodigen.

Bezoektijden: 10:00 – 16:00

Voor meer informatie en een overzicht van de andere bouwprojecten die je kunt bezoeken klik dan hier.

 

Share

Deel dit bericht op Facebook Deel dit bericht op Twitter Deel dit bericht op Pinterest

Gerelateerde berichten

// News & Offers

Wil jij ook goedkoop...

Wil jij in deze tijd liever niet met OV reizen maar wil je wel graag in onze straat komen shoppen? Parkeer ...

// News & Offers

Kalverstraat weer (g...

Wat was het stil in onze mooie straat! Zonder jullie is er maar weinig aan. Inmiddels openen ...

// News & Offers

Nationale Compliment...

Het is vandaag Nationale Complimentendag! Een dag welke in het leven geroepen is om je waardering uit ...