Volg de Kalverstraat op Facebook Volg de Kalverstraat op Instagram

// News & Offers

Balr. wil met 1200 influencers naar 100 miljoen omzet

22 oktober 2018

Oud-voetballer Demy de Zeeuw en internetondernemers Ralph de Geus en Juul Manders zijn de gezichten achter het mannenkledingmerk BALR. De heren hebben grote internationale ambities die ze in de afgelopen vijf jaar op hoge snelheid hebben nagestreefd. De droom om een wereldspeler te worden met een omzet van 100 miljoen lijkt steeds reëler te worden.

Balr. wil met 1200 influencers naar 100 miljoen omzet

Balr. ontwerpt en produceert kleding die sporters dragen als ze van het veld af komen. Het is een lifestyle die beschikbaar gemaakt wordt voor het grote publiek. En dat lukt aardig. Balr. groeit jaarlijks met 100 procent. Dit jaar bedraagt de omzet 20 miljoen euro. In 2022 hopen ze dat het minstens 100 miljoen is.

Om die groei te kunnen bewerkstelligen verschijnt eind 2016 de eerste fysieke winkel in de Amsterdamse Kalverstraat. Er zijn plannen om ook winkels in Utrecht en Berlijn te openen, maar deze laten nog even op zich wachten.

In de eerste fase van het aankoopproces zijn influencers als dit soort voetballers ontzettend belangrijk voor BALR. Dat er momenteel al met 1.200 social influencers wordt samengewerkt, zegt alles over de intenties van het bedrijf. Volgens marketeer Van Mastbergen spelen deze mensen een cruciale rol in de zogenaamde inspiratiefase van de klant. Mooie mensen op goede foto’s met de kleding die de klant zoekt, spreken nu eenmaal meer aan dan een banner.

BALR. betaalt echter niet voor die samenwerking, maar geeft gratis kleding weg als een influencer goede foto’s of filmpjes heeft gemaakt. Het is een win-win-situatie. De content van de influencer/vlogger is gratis reclamemateriaal voor het merk dat de beelden op eigen social media-kanalen plaatst. Omdat het bereik hiervan enorm is, kunnen vloggers weer nieuwe followers verwelkomen.

Mocht je nog niet kennis gemaakt hebben met het merk Balr., loop dan nú de winkel binnen in de Kalverstraat om een kijkje te nemen!

 

Liefs, Ida

Share

Deel dit bericht op Facebook Deel dit bericht op Twitter Deel dit bericht op Pinterest

Gerelateerde berichten

// News & Offers

Black Friday in de K...

Aanstaande vrijdag is het weer zo ver! Dan kun je lekker shoppen in de Kalverstraat met heel veel korting. ...

// News & Offers

Hij komt, hij komt..

Het zal jullie niet ontgaan zijn maar over een paar dagen is het weer zo ver! Sinterklaas is dan eindelijk ...

// News & Offers

Te gekke win-actie!

Zooo dan! Wij vonden dat het wel weer eens hoog tijd werd voor een gave win-actie. En ik heb nu een wel ...