// News & Offers

Breakfast all day! Het is Croissantdag

30 januari 2018

Ja je leest het goed, het is vandaag Croissantdag en als er iets is waar ik gek op ben dan zijn het wel croissantjes!

Breakfast all day! Het is Croissantdag

Chocola, jam, kaas en ham, niets is te gek voor mij. Alhoewel ik dit heerlijke broodje eerlijk gezegd toch het lekkerst vind met een laagje jam. Vandaag deel ik mijn favo adresjes om zo’n smeuïg croissantje te scoren.  Misschien is het wel leuk om te weten waar de croissant oorspronkelijk vandaan komt. Er zijn verschillende mythes over hoe dit heerlijke broodje is ontstaan. Ik dacht altijd dat hij uit Frankrijk kwam maar dat blijkt dus helemaal niet zo te zijn, de croissant komt namelijk uit Oostenrijk.

In het jaar 1683 werd Wenen belegerd door de Turken. Zij groeven tunnels onder de stad door, toen de bakkers in de vroege ochtend aan het werk waren, sloegen de bakkers alarm. De Turken waren gedwongen om de stad te verlaten. Om de overwinning te vieren werd de eerste croissant gebakken. De vorm hebben zij te danken aan de halvemaan die te zien is op de Turkse vlag.

Aldus wikipedia. Nu je de geschiedenis van de croissant weet, verklap ik ook mijn favoriete spots in en rondom de Kalverstraat waar jij dit heerlijke broodje kunt halen.

Metroplitain: Op het Rokin kun je bij Metropolitain al jaren terecht voor de lekkerste croissantjes en ook als je zin hebt in chocolade vind je ook de pain au chocolate op het menu!

Luna’s Cafe: Ik heb het wel vaker verteld maar bij Luna’s Cafe blijf ik iedere keer terugkomen. Of je nou even snel een hapje moet eten of tijd hebt om er te gaan zitten, hier zijn de croissants heerlijk!

Croissanterie Outmayer: Waar kun je nou beter croissants houden dan bij een croissanterie? Bij Outmayer kun je het zo gek niet bedenken. Alles dat jij op je croissant wilt hebben zij daar.

Ga jij vandaag ook een croissantje eten?

X Ida

P.S. Hou Kalverstraat.nl goed in de gaten want er komt een heel leuk interview aan met zangeres Shirma Rouse

Share

Deel dit bericht op Facebook Deel dit bericht op Twitter Deel dit bericht op Pinterest

Gerelateerde berichten

// News & Offers

National Glamour Day...

JAAAAA! National Glamour day staat weer op de stoep en daar worden wij natuurlijk heel erg blij van! ...

// News & Offers

Nieuwe winkel: Blue ...

YAY! We hebben er weer een nieuwe winkel bij! Blue Tomato hoort vanaf nu helemaal bij de Kalverstraat. ...

// News & Offers

Art Night Scotch �...

ALLE SCOTCH & SODA LOVERS OPGELET! Morgen 7 september zal er een te gekke art night plaatsvinden in het ...