// News & Offers

Fashionchick’s Ellen

12 juli 2017

Energiek, ondernemend, inspirerend, duizendpoot en ook nog eens ontzettend leuk en gezellig. We hebben het hier over Ellen Snijder, oprichtster van Fashionchick.nl. Ellen stond al een tijd op onze interview wishlist. En nu was het moment eindelijk daar :)

Fashionchick’s Ellen

Voor wie Fashionchick nog niet kent. Fashionchick.nl is dé website voor de modebewuste vrouw. De site is in Nederland de grootste modesite waar je direct bij honderden webshops online kleding kunt shoppen. En ja, Ellen is dus degene die dat heeft opgericht. Hoog tijd om meer over deze powervrouw te weten te komen.

Hoe is Fashionchick ontstaan?
Ik ben in 2007 afgestudeerd op mijn scriptie en dat was Fashionchick. Het idee is gebaseerd op een soort van winkelstraat waar heel gemakkelijk alles te vinden is, maar dan dus online.Op Fashionchick kun je gemakkelijk de leukste online kleding, schoenen en accessoires verzamelen. Er zit een algoritme achter waardoor altijd de leukste items bovenaan staan, helemaal gericht op jouw smaak.

Jullie doen echt van alles, schoenenlabels, blogs, een tv programma. Is het nog te overzien?
Ja, tv zijn we 1,5 jaar geleden mee begonnen. We hebben inmiddels al 7 schoenencollecties gehad, maar binnenkort komt er een hele gave samenwerking met een winkel uit de Kalverstraat. Maar daar mag ik nu nog niets over vertellen. We hebben ook een samenwerking met Fashionista, dat is een tijdschrift voor jongere meiden. Sinds eind mei heet het tijdschrift Fashionchick girls. Qua inhoud is het allemaal redelijk hetzelfde alleen kun je alles nu ook shoppen op de website.

Het is bijna niet meer te overzien. Maar wij houden gewoon van allerlei verschillende dingen doen. Ik geloof ook wel dat dat het sterke punt is van Fashionchick, we gaan overal leuke samenwerkingen aan.

Sinds 1,5 jaar doen jullie een tv programma op Net5, hoe is dat tot stand gekomen?
We wilden al een tijd graag iets met tv doen om het merk Fashionchick sterker maken. We zitten bij Sanoma en zijn gaan praten met Net5 wat er allemaal mogelijk was. Toen hebben we het programma ‘elke dag een look’ bedacht. In het 1 minuut durende programma geven Nederlandse modebloggers antwoord op de prangende vraag waar iedere vrouw ‘s ochtends mee kampt: ‘Wat moet ik aan vandaag?’ Ik vind het gaaf om dit met bloggers te doen omdat zij tegenwoordig toch wel de inspiratie bronnen zijn. We werken inmiddels met ongeveer 10 bloggers samen.

Hoe ziet jouw gemiddelde dag er ongeveer uit?
Echt heel wisselend. Vandaag heb ik de hele dag in Amsterdam gepland. Vanmorgen had ik een meeting, nu dus dit interview en hierna ga ik lunchen met twee collega’s om de marketing door te spreken. Vanmiddag zit ik met een fotograaf over een shoot die binnenkort is. Maar gisteren heb ik weer de hele dag op kantoor gezeten om alle mails door te werken en om bij te praten met verschillende mensen. Elke dag is anders.

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?
Toch wel casual. Ik hou ervan om stijlen te combineren, meestal netjes met sportief. Zo doe ik vaak lekker sneakers onder een mooi pak. Maar dat is ook omdat ik geen zin heb om de hele dag op hakken te lopen. Ik hou ook heel erg van dat Ibiza stijltje, beetje bohemian, lichte kleuren.

Wat zijn je favoriete merken?
Weekday is echt nummer 1. Maar Urban Outfitters vind ik ook heel leuk. Daarnaast koop ik vaak bij Monki, & Other Stories en Cos. Sacha vind ik ook cool, daar koop ik heel vaak schoenen. En ik bestel veel online natuurlijk. Als ik in de Kalverstraat ben heb ik altijd een vast rondje. Ik begin op de Heiligeweg, naar & Other Stories en Kalverpassage, daarna loop door naar de Kalverstraat.

Met wie ga je shoppen?
Laatste tijd ga ik vaak alleen. Dat vind ik best wel lekker. Ik haat het om te passen, maar doe het wel altijd. Dus dan zoek ik lekker veel uit en ga alles lekker op m’n gemak passen.  In m’n eentje kan ik lekker rustig aan doen. Daardoor heb ik veel minder miskopen.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Van Fashionchick uiteraard. 🙂 Verder denk ik dat ik de meeste inspiratie van Instagram haal. Daar ben ik wel een beetje verslaafd aan. Ik haal ook veel inspiratie van andere mensen, kijk vaak wat collega’s, vrienden en mensen op straat dragen.

Wat is je favoriete trend van dit seizoen? 
Toch wel metallic en ruffles. Qua schoenentrend hou ik nog steeds heel erg van witte sneakers. Ik heb er zo belachelijk veel, ze kunnen echt overal bij. Ideaal! Deze zomer vind ik van die strappy sandaaltjes ook heel gaaf. Maar dan wel in velvet.

Heb je qua werk nog dromen?
Ik wil vooral graag mooie dingen creëren en neerzetten. Dat vind ik het allerleukste.

Tot slot, heb je nog tips voor beginnende ondernemenrs/bloggers? 
Eigenlijk vooral gewoon doen. Niet denken in problemen maar in oplossingen. En ik denk dat het belangrijk is om een goed team om je heen te verzamelen, zodat je kan spreken met mensen waar je mee kan sparren.

 

Share

Deel dit bericht op Facebook Deel dit bericht op Twitter Deel dit bericht op Pinterest

Gerelateerde berichten

// News & Offers

Wil jij ook goedkoop...

Wil jij in deze tijd liever niet met OV reizen maar wil je wel graag in onze straat komen shoppen? Parkeer ...

// News & Offers

Kalverstraat weer (g...

Wat was het stil in onze mooie straat! Zonder jullie is er maar weinig aan. Inmiddels openen ...

// News & Offers

Nationale Compliment...

Het is vandaag Nationale Complimentendag! Een dag welke in het leven geroepen is om je waardering uit ...