// News & Offers

Feeling blue

21 januari 2019

Werd jij vanochtend wakker met een onbestemd, raar, deprimerend gevoel? Heb je jezelf met moeite uit bed weten te slepen, en heb je he-le-maal nergens zin in? Dat is niet zo gek; want het is vandaag Blue Monday, oftwel; de meest depressieve dag van het jaar.

Feeling blue

Blue Monday (deprimaandag) is een naam, gegeven aan een datum voor de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar.

De bedenker van ‘blauwe maandag’ is de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht in 2005 een, naar zijn zeggen, wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Volgens hem heeft dit te maken met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek, en daardoor niet bijzonder geliefd. Er is een hoop kritiek op Blue Monday, maar toch wordt het elk jaar breed uitgemeten in de pers.

Ook inhoudelijk krijgt het bericht veel kritiek. Zo ontbreekt onder andere elke verklaring voor hoe de formule is samengesteld.

Of je het nou grote onzin vindt, of dat je je toch een beetje derpri voelt vandaag, ik heb een oplossing bedacht waardoor je je sowieso beter gaat voelen op deze ‘blauwe maandag’. Shoppen!! Er is nog steeds sale, en mocht je klaar zijn met winterse outfits; dan kun je nu al volop shoppen voor de nieuwste voorjaarstrends. Dan zijn deze blues zo verdwenen.

Zie ik jullie straks in de Kalverstraat?

Liefs,

Ida

 

 

Share

Deel dit bericht op Facebook Deel dit bericht op Twitter Deel dit bericht op Pinterest

Gerelateerde berichten

// News & Offers

Heb je het al gezien...

Wat vind ik het heerlijk om rond deze tijd door het centrum te lopen van Amsterdam. Ik geniet van alles ...

// News & Offers

Ben jij al Amsterdam...

Winkel in, winkel uit. Het lijkt erop dat er NIKS leuks hangt in de winkels wanneer je het nodig hebt. ...

// News & Offers

Amsterdam Dance Even...

Het festivalseizoen is afgelopen. De zomerjurkjes en korte broeken kunnen helaas de kast weer in. MAAR.. ...