// News & Offers

Feeling blue

21 januari 2019

Werd jij vanochtend wakker met een onbestemd, raar, deprimerend gevoel? Heb je jezelf met moeite uit bed weten te slepen, en heb je he-le-maal nergens zin in? Dat is niet zo gek; want het is vandaag Blue Monday, oftwel; de meest depressieve dag van het jaar.

Feeling blue

Blue Monday (deprimaandag) is een naam, gegeven aan een datum voor de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar.

De bedenker van ‘blauwe maandag’ is de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht in 2005 een, naar zijn zeggen, wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Volgens hem heeft dit te maken met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek, en daardoor niet bijzonder geliefd. Er is een hoop kritiek op Blue Monday, maar toch wordt het elk jaar breed uitgemeten in de pers.

Ook inhoudelijk krijgt het bericht veel kritiek. Zo ontbreekt onder andere elke verklaring voor hoe de formule is samengesteld.

Of je het nou grote onzin vindt, of dat je je toch een beetje derpri voelt vandaag, ik heb een oplossing bedacht waardoor je je sowieso beter gaat voelen op deze ‘blauwe maandag’. Shoppen!! Er is nog steeds sale, en mocht je klaar zijn met winterse outfits; dan kun je nu al volop shoppen voor de nieuwste voorjaarstrends. Dan zijn deze blues zo verdwenen.

Zie ik jullie straks in de Kalverstraat?

Liefs,

Ida

 

 

Share

Deel dit bericht op Facebook Deel dit bericht op Twitter Deel dit bericht op Pinterest

Gerelateerde berichten

// News & Offers

Wil jij ook goedkoop...

Wil jij in deze tijd liever niet met OV reizen maar wil je wel graag in onze straat komen shoppen? Parkeer ...

// News & Offers

Kalverstraat weer (g...

Wat was het stil in onze mooie straat! Zonder jullie is er maar weinig aan. Inmiddels openen ...

// News & Offers

Nationale Compliment...

Het is vandaag Nationale Complimentendag! Een dag welke in het leven geroepen is om je waardering uit ...