// News & Offers

Internationale vrouwendag – en te gekke winactie!

8 maart 2019

Heeeyyy girls, het is vandaag Internationale Vrouwendag! Een dag die in het teken staat van strijdbaarheid! En ons gevoel van solidariteit met vrouwen van over de hele wereld versterkt.

Internationale vrouwendag – en te gekke winactie!

Op 8 maart 1908 vond in New York de eerste staking door vrouwen plaats. De staking was gericht tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie.
De staking was het prille begin van de strijd voor de vrouwenemancipatie en tegen de ongelijkheid. In Kopenhagen kwam het voorstel om 8 maart uit te roepen tot Internationale Vrouwendag.

In heel de wereld leeft de Internationale Vrouwendag enorm. Vanmorgen waren er al demonstraties in Spanje. President Poetin heeft gister voorafgaand aan de Internationale Vrouwendag paardgereden met een groep vrouwen, en in Berlijn is Internationale Vrouwendag uitgeroepen tot nationale feestdag en zijn vrouwen én mannen dus vrij vandaag!

Ook in Amsterdam wordt Internationale Vrouwendag gevierd. Zo kun je vanmiddag naar het Amsterdams Museum in de Kalverstraat voor een inspirerende middag! Meerder vrouwen, waaronder onder andere Natasja Froger, delen hun verhaal in het museum. Er wordt afgesloten met een borrel, en je kan natuurlijk het museum op je gemak verkennen.
Ook in de Kalverstraat wordt Internationiale Vrouwendag natuurlijk niet vergeten. Zo ontvang je bij Douglas 25% korting op NYX make-up. Bij Parfois kun je alleen vandaag super gave tassen scoren!

En dan is er nog de hele gave actie van Triumph!! Wij geven in samenwerking met Triumph een te gekke Kalverstraat tas weg, met daarin onder andere: een mooie lingerieset, gratis fitting en nog andere super leuke items. Hoe kun je die winnen? Dat is heel simpel. Volg Kalverstraat op Instagram en laat een comment achter onder de post. Super easy toch? 15 maart maken we de winnaar bekend!

Succes!

Liefs,

Ida

Share

Deel dit bericht op Facebook Deel dit bericht op Twitter Deel dit bericht op Pinterest

Gerelateerde berichten

// News & Offers

Amsterdam light fest...

Al een aantal jaar vindt in december het Amsterdam Light Festival plaats in onze hoofdstad. Hét festival ...

// News & Offers

Heb je het al gezien...

Wat vind ik het heerlijk om rond deze tijd door het centrum te lopen van Amsterdam. Ik geniet van alles ...

// News & Offers

Ben jij al Amsterdam...

Winkel in, winkel uit. Het lijkt erop dat er NIKS leuks hangt in de winkels wanneer je het nodig hebt. ...