Volg de Kalverstraat op Facebook Volg de Kalverstraat op Instagram

// News & Offers

Leuk artikel over Kalverstraat gevonden

15 maart 2017

Vorig jaar kwam de Kalverstraat in het nieuws: de winkeliers van de Kalverstraat willen de Amsterdammer graag weer terug in de straat. Maar wist je dat de Kalverstraat ook voor online shoppen inspireert? 

Leuk artikel over Kalverstraat gevonden

Kalverstraat. Shop. Never Stop.

Uit een enquete die de ondernemersvereniging heeft gehouden onder 700 bezoekers bleek dat ongeveer de helft van de shoppers jonger dan 35 jaar is. “Op die doelgroep wordt vanaf nu ingespeeld met een nieuwe campagne: Kalverstraat. Shop. Never stop.” zo vertelt Zeger Stinis, voorzitter van de ondernemersvereniging Kalverstraat en Heiligeweg. Via de Instagram-pagina van de Kalverstraat inspireert het jongeren met de laatste fashion trends. En laat dat nou nét een van de key features van de straat zijn: de Kalverstraat heeft de meeste flagship stores van heel Nederland, met onder meer H&M, Lush en de recent geopende winkel van Hunkemöller.

Blogs van de Kalverstraat
De 30-jarige Ida is sinds kort de vaste blogger van de Kalverstraat. In de blogs vind je met name inspiratie. Zij toont verschillende kledingstijlen zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste collecties van de bekende winkelketens in de straat. Bovendien geeft Ida je tips over de leukste plekken om iets te eten of te drinken in de buurt.

De Kalverstraat en online winkelen
Je zou verwachten dat de Kalverstraat zich helemaal richt op bezoekers die (offline) in de winkels kopen, maar niets is minder waar. De winkeliers in de ondernemersvereniging zien dat jongeren steeds vaker op verschillende manieren kopen; de ene keer in een winkel en een andere keer online. Om die reden heeft de Kalverstraat ook veel aandacht aan online winkelen. In bijvoorbeeld een Instagram post wordt kleding getoond van River Island, inclusief een link naar het product in de webshop. Volgers kunnen dus zelf kiezen waar ze het jasje uit de post willen kopen; in de winkel in de Kalverstraat of in de webshop van River Island. Niet voor niets wordt daarom de pay-off ‘Kalverstraat. Shop. Never Stop.’ gebruikt.

Klik hier voor de link naar het artikel geschreven door Paul Budding op webshopblog.nl

 

 

Share

Deel dit bericht op Facebook Deel dit bericht op Twitter Deel dit bericht op Pinterest

Gerelateerde berichten

// News & Offers

Fila X Disney

Disney, wie is er niet groot mee geworden?! Nog steeds zet ik het liefst op een druilerige, saaie zondagmiddag ...

// News & Offers

National Glamour Day

Hoera!! National Glamour Day komt er weer aan! Zet 6 april maar in je agenda; op deze dag krijg jij, ...