// News & Offers

Ontdekt worden in de Kalverstraat: ieder meisje haar droom! <3

6 oktober 2017

Het zou je maar gebeuren. Je loopt in de Kalverstraat samen met je vriendinnen en wordt zomaar aangesproken: ‘Hey, zou jij toevallig model willen worden?’. Ik denk dat ieder meisje hier wel van zou dromen. Ik wist niet eens dat het kon, maar we hebben goed nieuws: het kan!

Ontdekt worden in de Kalverstraat: ieder meisje haar droom! <3

Ichelle Streeksta, een veertienjarig meisje die werd ontdekt in de Kalverstraat en begon met een enorme carrière maken. Wow!

Inmiddels is de 19jarige Ichelle een bekend topmodel en heeft ze deze maand de cover van het modetijdschrift Elle behaald. Wij hebben Ichellle gesproken en ze heeft ons uitgebreid verteld over haar modellen carrière.

‘Kan je mij vertellen hoe je bent ontdekt?

Toen ik veertien was liep ik door de Kalverstraat. Ik was lekker aan het winkelen met twee vriendinnen totdat ik opeens aangesproken werd door een scout. De scout zei tegen me “Hey, mag ik je iets vragen? Zou jij misschien model willen worden?”

Hiervoor was ik al twee keer eerder gescout, ook beide keren in de Kalverstraat. Ik was toen twaalf en dertien, dus ik was te jong om te beginnen met modellenwerk.

Deze keer kon het dus wel. Ik werd gescout door VDM Models en maakte met de scout een afspraak voor een test-shoot. Toen heb ik vanzelf een contract bij hun getekend.

Wilde je altijd al model worden?

Ik heb er weleens over nagedacht, gewoon als een meisjesdroom. Omdat ik natuurlijk al twee keer gescout was wist ik ook wel dat er iets als een kans was voor me maar ik heb zelf nooit de stap gezet om model te worden. Ik vond mezelf eerst ook te jong.

Wat waren je bezigheden voordat je model werd?

Voordat ik model werd deed ik veel aan sport. Ik korfbalde en ik reed paard. Inmiddels doe ik dat beide niet meer. Sinds een jaar doe ik fulltime modellenwerk en heb ik mijn eigen paard moeten verkopen. Dit vond ik heel erg lastig maar ik had er echt geen tijd meer voor. Ik was bijvoorbeeld vorige maand in Milaan en deze maand in Parijs.

Hoe ziet een gemiddelde werkweek voor jou eruit?

 Dat verscheelt heel erg. Nu zit ik een tijdje in Parijs maar vorige maand was ik in Milaan. Ik ben vooral heel veel castings aan het doen en ik heb net een shoot voor Miss Etam gehad. Dit was een pyjama shoot. De hele dag in onesies en pyjama rondlopen is nog niet zo erg. Volgende maand ga ik weer naar Milaan en ga ik weer shooten voor een webshop waar ik vorige keer ook mee werkte.

 Was je voor je modellen carrière al veel bezig met mode of is dat hierdoor een beetje omhooggekomen?

Vroeger was ik niet zoveel bezig met mode. Toen ik met het modellenwerk begon merkte ik wel dat het handig is om alles te weten, zoals trends enzo. Natuurlijk moet je als model ook stylish de dag doorkomen. Want je looks zijn een belangrijk deel.

 De kalverstraat is natuurlijk jouw ontdekkingsplek. Hoe voelt de Kalverstraat nu voor jou? Word je bijvoorbeeld weleens herkend?

Ik kan nog steeds overal rondlopen. Ik heb nu dus wel een hele mooie cover maar ik ben niet wereldwijd bekend. Mijn moeder werkt in de Kalverstraat dus ik kom daar eigenlijk regelmatig. Net als vroeger, daarom voelt de Kalverstraat nog even gewoon voor mij als voor ieder ander. Ik hou nog steeds van shoppen in de Kalverstraat. Omdat je er altijd wel slaagt.

Als je in de kalverstraat komt, wat zijn dan jouw favoriete winkels?

 Urban Outfitters vind ik een hele leuke winkel. Je hebt de Urban Outfitters niet overal zitten en ik vind er altijd wel wat leuks.

Heb je een beetje een eigen stijl? En heb je nog modetips voor andere Kalverstraat shoppers?

 Mijn tip aan andere Kalverstraat shoppers is: blijf bij je eigen stijl. Als jij iets leuk vind moet je dat zeker dragen. Er zijn genoeg winkels in de Kalverstraat dus je hebt ook genoeg keuze.

Ikzelf kleed me eigenlijk altijd vrij casual maar nog steeds stylish. Ik doe aan wat ik leuk vind.

Wat is tot nu toe de mooiste ervaring in je modellen carrière?

 Vorig jaar heb ik een maand in New York gewerkt. Ik moet zeggen, de cover van de Elle is heel belangrijk voor me en ik ben er heel trots op. Maar de mooiste ervaring was werken in New York. Ik heb daar verschillende shows gelopen voor de Fashionweek.

Wat zou je graag nog in je carrière willen bereiken?

 Waarschijnlijk zullen heel veel modellen dit zeggen en is het lekker standaard, maar: mijn droom is om mee te lopen in een Victoria Secret Show. Ik wil een Victoria Secret Angel worden, net als iedereen haha! Misschien lukt het wel of misschien niet, het lijkt me in ieder geval superleuk.’

Wil jij ook ontdekt worden als model? Blijkbaar lopen er dus heel veel scouts rond in de Kalverstraat! *Hint hint

Shop. Never stop.

Share

Deel dit bericht op Facebook Deel dit bericht op Twitter Deel dit bericht op Pinterest

Gerelateerde berichten

// News & Offers

Wil jij ook goedkoop...

Wil jij in deze tijd liever niet met OV reizen maar wil je wel graag in onze straat komen shoppen? Parkeer ...

// News & Offers

Kalverstraat weer (g...

Wat was het stil in onze mooie straat! Zonder jullie is er maar weinig aan. Inmiddels openen ...

// News & Offers

Nationale Compliment...

Het is vandaag Nationale Complimentendag! Een dag welke in het leven geroepen is om je waardering uit ...