// News & Offers

Parfum; dit wist je waarschijnlijk nog niet!

22 november 2018

Iedereen is gek op parfum. We hebben vaak meerdere geurtjes in onze kast staan maar kopen evengoed toch vaak het liefst onze oude vertrouwde geurtje. Ik heb nu een aantal leuke weetjes verzameld voor jullie over parfum. Hier komen ze:

Parfum; dit wist je waarschijnlijk nog niet!
  • Een mens kan gemiddeld 2.000 geuren onthouden en 10.000 verschillende geuren onderscheiden.
  • Wist je dat de meeste parfums uit meer dan 30 ingrediënten bestaan? Best een hoop, voor zulke kleine flesjes!
  • Een parfum ruikt bij iedereen anders! Dit komt doordat elke huid een eigen textuur heeft. Het lievelingsgeurtje van je BFF kan dus zomaar bij jou stinken!
  • 70% van alle parfums ter wereld wordt gemaakt in Grasse in Frankrijk. Er is zelfs een film over gemaakt met de titel ‘Het Parfum’. Die zag je vast niet aankomen?
  • Een luchtje kun je het beste gewoon op je pols uitproberen en niet op een strookje. De geur is op je huid echt heel anders dan op een strookje papier!
  • In de jaren ’20 was er een parfum dat rook naar sigaretten. Vrouwen mochten in de tijd absoluut niet roken, maar er naar ruiken was wel superhip.
  • Wrijf je polsen absoluut niet over elkaar als je parfum opspuit. De parfum gaat hierdoor kapot en krijgt dan een andere geur. Gewoon alleen lekker opspuiten dus.
  • De bloemen roos en jasmijn worden die het meest gebruikt voor het maken van parfums.
  • Wil je dat je geurtje lang blijft zitten? Smeer dan eerst van bodylotion op de plek waar je de parfum gaat spuiten. Zo beleef je er extra lang plezier van.
  • En last but not least: parfum bewaar je het best in de koelkast! Licht zorgt ervoor dat de geur langzaam vervliegt, en je luchtje houdt niet van warmte.

Heb je na het lezen van deze weetjes zin gekregen om je (koel)kast aan te vullen?  Ga dan vlug naar ICI Paris in de Kalverstraat. Ze hebben nu super toffe Black Friday aanbiedingen! En ze zijn lang niet de enige winkel in de Kalverstraat ?. Morgen staat de Kalverstraat de hele dag in het teken van Black Friday!

Liefs,

Ida

Share

Deel dit bericht op Facebook Deel dit bericht op Twitter Deel dit bericht op Pinterest

Gerelateerde berichten

// News & Offers

Allround redactie st...

Ben jij verslaafd aan social media? Heb je een vlotte pen? En is het voor jou een sport om als eerste ...

// News & Offers

Op zoek naar een ori...

Ja ja, de feestdagen staan alweer op de stoep en hoe leuk is het om voor iedereen een origineel cadeau ...

// News & Offers

Amsterdam light fest...

Al een aantal jaar vindt in december het Amsterdam Light Festival plaats in onze hoofdstad. Hét festival ...