// News & Offers

Straatmanager, Pauline Buurma

23 mei 2017

De Kalverstraat is één van de bekendste winkelstraten van Amsterdam. Je vindt er bijna alle grote ketens en warenhuizen. Deze bekende straat bestaat al meer dan 600 jaar. Alhoewel het toen nog 'die Calverstraete' heette. De naam is te danken doordat er vroeger ossen en kalveren verhandeld werden. Maar na de verdwijning van de veemarkt werd de Kalverstraat al snel een winkelstraat.

Straatmanager, Pauline Buurma

Steeds meer ketens gingen zich hier vestigen en inmiddels is de straat uitgegroeid tot de bekendste winkelstraat van Amsterdam. Je vindt er winkels als H&M, Zara, Urban Outfitters, Nike, Topshop en nog tal van andere bekende en minder bekende merken. Daarnaast zijn er ook nog enkele lunchrooms, restaurants, hotels, een museum en zelfs een kerk te vinden. 

Al dat winkelgeweld moet natuurlijk wel in goede banen geleid worden. En dat is exact wat onze straatmanager, Pauline, doet. Ben jij ook benieuwd wat zij precies doet en wat er allemaal achter de schermen moet gebeuren om het shoppen voor iedereen zo fijn mogelijk te maken en houden? Lees er alles over in onderstaand interview.

Wat is je naam?
Pauline Buurma

Hoe lang werk je al voor Kalverstraat?
Ik werk sinds april 2015 als straatmanager voor de Kalverstraat en Heiligeweg.

Is er sindsdien veel veranderd?
In de straat verandert continue wat. Er zijn een aantal ketens failliet gegaan, daardoor zijn er een aantal pop up winkels gekomen. De meeste panden zijn nu weer ingevuld. Dat is eigenlijk een continue proces. Er zijn altijd veel verbouwingen gaande, als je een week weg bent is er ineens weer een nieuwe winkel.

Wat doet een straat manager precies?
Ik ben het directe aanspreekpunt voor allerlei opdrachten vanuit het bestuur, dat bestaat uit een aantal ondernemers uit de Kalverstraat. Ik regel veel dingen die met de gemeente samenhangen. Dit zijn dingen als straten die kapot zijn, lampen kapot, vuilnisbakken die overlopen, etc. Daar hebben we nu ook een app voor ontwikkeld, buiten beter app, zodoende kan iedereen heel simpel een melding doen van iets wat kapot is op straat. Heel handig.

Ook heb ik nauw contact met de wijkagent omtrent de veiligheid. Ik loop ook eens in de 6 weken een rondje door de straat met politie en gemeente om te kijken of er iets aan de hand of kapot is. Eigenlijk ben ik de hele dag op pad om de boel te regelen en te helpen waar ik kan.

Wat maakt de Kalverstraat anders dan andere straten?
High street fashion. Alles is er. Uit de onderzoeken is naar voren gekomen dat er ook heel veel jongeren komen. Zij zijn geïnteresseerd in de laatste mode en beauty trends. De Kalverstraat is toch wel de voorloper op het gebied van trends. Veel kleding dat hier te koop is staat ook in modebladen. De collecties wisselen heel snel met de trends mee. Alles is er te vinden en daar zijn we trots op.

Ben je tevreden over hoe het nu gaat in de straat?
Ja, heel tevreden. Er zijn veel bezoekers en mooie winkels.

Wat vind je het leukst aan dit werk?
De dynamiek die je in de straat vindt, die vind je in de winkels ook altijd terug vindt. Dat vind ik heel leuk en spannend altijd.

Wat zou je graag nog zien veranderen?
Ik zou graag wat meer evenementen organiseren. We zijn nu bezig met het organiseren van een evenement op het Spui. Ook willen we graag een soort magazine te ontwikkelen. Ook willen we wat meer samenhang tussen de ondernemers te creëren, dat is nu al in gang gezet door middel van een app. Wat ik leuk zou vinden, is als de winkels iets meer zouden samenwerken.

Ook vind ik het leuk om nog meer unieke nieuwe formules naar de straat kunnen halen, dat zou heel leuk zijn. We hebben er nu een aantal zoals Zinzane (een kledingmerk uit Brazilië), BALR (enige winkel ter wereld) en de Cruyf winkel (2e in de wereld). Dat zijn echt unieke winkels die je nergens anders vindt. Dat is echt iets nieuws. Zoiets is natuurlijk toch leuk dat ze allemaal in de Kalverstraat zijn.

Ook zou ik heel graag willen dat de winkels tot 20.00 uur open zijn. Maar ik weet niet of ik me daarmee populair mee maak bij de winkels haha. We zijn er wel mee bezig. Het doel is hele jaar open van 10.00-20.00 uur. Maar jullie zijn de eersten die het horen als dat gelukt is. 😉

 

 

 

Share

Deel dit bericht op Facebook Deel dit bericht op Twitter Deel dit bericht op Pinterest

Gerelateerde berichten

// News & Offers

Wil jij ook goedkoop...

Wil jij in deze tijd liever niet met OV reizen maar wil je wel graag in onze straat komen shoppen? Parkeer ...

// News & Offers

Kalverstraat weer (g...

Wat was het stil in onze mooie straat! Zonder jullie is er maar weinig aan. Inmiddels openen ...

// News & Offers

Nationale Compliment...

Het is vandaag Nationale Complimentendag! Een dag welke in het leven geroepen is om je waardering uit ...