Volg de Kalverstraat op Facebook Volg de Kalverstraat op Instagram

// News & Offers

Valentijnsdag

14 februari 2019

Jaaaa het is vandaag weer Valentijnsdag! Veel vrouwen kijken er verlangend naar uit... en mannen vaak iets minder. Maar of je nou fan bent of het commerciële onzin vindt, het is en blijft vandaag toch de dag van de liefde.

Valentijnsdag

Er zijn een aantal legenden over de oorsprong van Valentijnsdag;

Volgens één versie werd Sint-Valentijn om zijn geloof vervolgd en persoonlijk ondervraagd door de Romeinse keizer Claudius II.  Claudius was onder de indruk van Valentijn en probeerde hem onder doodsbedreigingen over te halen tot het heidense geloof van de Romeinen. Valentijn weigerde en probeerde zelfs Claudius te bekeren tot het christendom, waarna hij veroordeeld werd tot de dood. Vlak voor zijn executie zou hij een wonder verricht hebben, door de blinde dochter van zijn cipier te helen.

Een andere versie is dat er in moderne tijden een portret van Valentijn is gefabriceerd, dat hem weergeeft als een priester die weigerde een tot op heden onbekende wet van Claudius II, die het jonge mannen verbood te trouwen, uit te voeren. De keizer zou dit gedaan hebben om zijn leger te verbeteren, in de veronderstelling dat getrouwde mannen slechtere soldaten waren. De priester Valentijn voerde echter in het geheim de trouwplechtigheden uit. Toen Claudius hierachter kwam, liet hij Valentijn arresteren.

En dan is er nog een andere legende die veelvuldig terugkomt. In de avond voor hij geëxecuteerd zou worden, schreef Valentijn zelf de eerste “valentijnskaart”, geadresseerd aan de blinde dochter van de cipier Asterius, getekend “Van jouw Valentijn”. Toen de dochter de brief ontving, kon ze weer zien en het briefje lezen. (bron: wikipedia).

Wat de juiste legende ook is; Valentijnsdag is en blijft een dag waarin de liefde centraal staat en winkeliers hebben veel leuke acties en aanbiedingen voor Valentijnsdag. Zo scoor je bij Lush super leuke Valentijnsproducten en heeft Triumph 20% korting op mooie lingeriesetjes. En mocht je na al dat geshop honger en dorst gekregen hebben, dan adviseer ik je om lekker even bij te komen bij Caffe Esprit op het Spui. Zij hebben vandaag t/m zondag 17 februari een heerlijke Valentijnsaanbieding; kies ervoor om samen een fles bubbels te delen, of ga voor de Homemade American Cheesecake met een verfrissende jus met aardbei.

Ik weet wel waar ik naar toe ga vandaag!

Geniet van deze liefdesdag.

Liefs,

Ida

Share

Deel dit bericht op Facebook Deel dit bericht op Twitter Deel dit bericht op Pinterest

Gerelateerde berichten

// News & Offers

Inglot Cosmetics ...

Inglot heeft nu een super gave nieuwe oogmake-up collectie uitgebracht! En deze Partylicious collectie ...

// News & Offers

Étoile Luxury Vinta...

Het werd wel weer eens hoog tijd voor een leuk interview! En dit keer interview ik Brechtje van Étoile ...

// News & Offers

Fashion Statements

Heb jij zin om je dagje shoppen uit te breiden met een beetje cultuur? Haast je dan naar het Amsterdam ...