// News & Offers

Vleminckx

1 februari 2019

Ken je dat.. Je wandelt lekker door de Kalverstraat, in je linkerhand bungelen twee tassen en in je rechterhand drie. En dan hoor je ineens gerommel.. Honger! En niet zo'n beetje ook. En waar kun je dan beter naar toe dan naar Vleminckx?!

Vleminckx

Je hebt de rij vanuit de Heiligeweg vast wel eens gezien tijdens je dagje shoppen. Het maakt niet uit op welk tijdstip van de middag je er langs loopt; er staat altijd een rij. En dat is niet voor niks. Bij Vleminckx scoor je namelijk de allerlekkerste friet. Dit ‘gat in de muur’ zit hier al vanaf 1957 en is echt een begrip in Amsterdam en omstreken. Ze verkopen niet alleen de lekkerste friet maar zijn ook nog eens sausmeesters. Je kunt kiezen uit 28 heerlijke sauzen. En dat zijn lang geen standaard sauzen. Naast het bekende ‘patatje oorlog’, kun je hier je lekkere frieten ook onderdompelen in bijvoorbeeld groene pepersaus. Het is maar net wat je lekker vindt.

Het tegenover gelegen café Havelaar speelt handig in op de populariteit van de friet- en sausmeessters. Je mag daar namelijk lekker je frietje opeten, als je in het café iets te drinken besteld. Een echte win-win dus!

Het water loopt mij ondertussen in de mond, dus ik ga snel op pad richting de Heiligeweg. Hmmmm…

Liefs,

Ida

Share

Deel dit bericht op Facebook Deel dit bericht op Twitter Deel dit bericht op Pinterest

Gerelateerde berichten

// News & Offers

National Glamour Day...

JAAAAA! National Glamour day staat weer op de stoep en daar worden wij natuurlijk heel erg blij van! ...

// News & Offers

Nieuwe winkel: Blue ...

YAY! We hebben er weer een nieuwe winkel bij! Blue Tomato hoort vanaf nu helemaal bij de Kalverstraat. ...

// News & Offers

Art Night Scotch �...

ALLE SCOTCH & SODA LOVERS OPGELET! Morgen 7 september zal er een te gekke art night plaatsvinden in het ...