// News & Offers

World Nutella Day

5 februari 2019

Het hele jaar door zijn er verschillende soorten thema dagen. De één is wat minder bekend dan de ander, en zeker ook minder leuk of leuker. Zo is er bijvoorbeeld de broer- en zussendag, braille dag, internationale vrouwendag én internationale dag van de ijsbeer. Om maar even iets te noemen. En vandaag is het het ook een hele speciale dag. Het is namelijk World Nutella Day!

World Nutella Day

Deze dag is in het leven geroepen door een nutella-fan. 10 jaar geleden kwam de Amerikaanse food & travel blogger Sara Rosso op het idee voor World Nutella Day. Ze woonde op dat moment al meer dan 3 jaar in Italië en leerde daar Nutella kennen. Elke keer als ze terug ging naar Amerika nam ze dozen vol met Nutella mee voor haar vrienden en familie. In Amerika zijn ze niet bekend met Nutella, wat Sara zeer bevreemde.

Haar liefde voor de hazelnootpasta wilde ze graag delen met de wereld en zo bedacht ze World Nutella Day. Dit werd razendsnel opgepikt door nog meer nutella-liefhebbers en op social-media ging het helemaal los met foto’s recepten, en berichten. In 2015 werd het werken aan de World Nutella Day iets te veel voor Sara, en droeg ze het over aan de Ferrero Groep.

Nutella is niet alleen lekker voor op je brood natuurlijk, maar ook heerlijk op bijvoorbeeld een pannenkoek. Of gewoon stiekem even een klein hapje zo uit de pot.. hmmm. Wat vinden jullie er van? Genieten jullie ook altijd van Nutella, of doet het je helemaal niks?

Laat het me weten op Insta!

Liefs,

Ida

Share

Deel dit bericht op Facebook Deel dit bericht op Twitter Deel dit bericht op Pinterest

Gerelateerde berichten

// News & Offers

Wil jij ook goedkoop...

Wil jij in deze tijd liever niet met OV reizen maar wil je wel graag in onze straat komen shoppen? Parkeer ...

// News & Offers

Kalverstraat weer (g...

Wat was het stil in onze mooie straat! Zonder jullie is er maar weinig aan. Inmiddels openen ...

// News & Offers

Nationale Compliment...

Het is vandaag Nationale Complimentendag! Een dag welke in het leven geroepen is om je waardering uit ...