// People Pictures

Miss Amsterdam – Meet Melissa

1 mei 2018

Ontmoet de missen van Miss Amsterdam! Vanaf nu kun je elke dag kennismaken met de missen van Miss Amsterdam. Elke dag zal er een interview op de website en Facebook van Kalverstraat geplaatst worden. Vandaag is de aftrap met Miss Melissa Peters.

Miss Amsterdam – Meet Melissa

Zou je iets over jezelf willen vertellen?

Mijn naam is Melissa Laurenzia Peters. Ik ben twintig jaar oud en kom oorspronkelijk uit Den Haag maar woon sinds twee jaar in Amsterdam en ik voel mij nu al een echte Amsterdammer.

Momenteel volg ik een HBO-opleiding bij “Lucia Marthas Institute for Performing Arts” waar ik opgeleid word tot allround artiest (dans, spel en zang) en docent dans. Ik zit in mijn tweede jaar en heb na dit jaar nog twee jaar te gaan.

Waarom heb je je opgegeven voor Miss Amsterdam 2018?

Wat mij vooral erg aantrok om mee te doen aan Miss Amsterdam is dat in deze missverkiezing de educatieve en maatschappelijke ontwikkeling centraal staan. Wat ik zou willen betekenen voor de stad Amsterdam is om de stad gezonder en actiever te krijgen met nadruk op de jongere generatie. Ik wil kinderen en jongeren stimuleren een sport uit te oefenen. Je merkt al gauw dat kinderen/ jongeren deze tijd veel minder actief zijn en maar achter de computer, iPad etc. zitten. Dit brengt weer andere gezondheidsproblemen met zich mee waaronder; overgewicht, de achterstand op zowel cognitief als lichamelijk vlak. Men vergeet in deze tijd hoe belangrijk sporten eigenlijk wel niet is. Het is niet alleen om lichamelijk gezond te blijven maar ook om sociale contacten op te bouwen en je sociale vaardigheden te kunnen uitoefenen. Vaak merk je, ook met de ervaring die ik heb als ik dansles geef aan kinderen uit de Randstad, dat ze meer egocentrisch zijn en niet goed kunnen samenwerken. Dit komt natuurlijk ook dat ze thuis op bijv. de IPad alles alleen kunnen doen. Daarnaast merk je ook, doordat ze minder buiten spelen, op het fysieke vlak men achteruit gaat. Dit geldt natuurlijk niet voor ieder kind. Ook zijn er mensen die het zich helaas niet kunnen permitteren om hun kind een sport te laten uitoefenen. Met deze mensen wil ik graag op zoek gaan naar oplossingen en ik ga mijzelf ook laten informeren over alle fondsen die er tegenwoordig zijn om kinderen/jongeren financieel te supporten, zodat zij toch een sport kunnen uitoefenen. Er zijn veel meer oplossingen voor dit soort problemen dan men eigenlijk weet.  

Wat ik met Miss Amsterdam zou willen bereiken is dat ik vooral de nieuwe informatie, die ik nu allemaal krijg, op kan slaan en mee kan nemen in mijn verdere leven en dit dan weer door kan geven aan andere mensen/kinderen. Daarnaast hoop ik met mijn drive en mijn doorzettingsvermogen, ondanks dat ik een fysiek zware studie doe, het mogelijk is om alles uit het leven te halen en ook dingen te doen, zoals deze Miss Verkiezing, waar je als persoon gelukkig van wordt. En dit dan te uiten naar anderen om hen zo te inspireren om uit hun comfort zone te stappen. Dat ze zelf niet durven mee te doen, maar door mij toch denken; “misschien moet ik het gewoon doen en niet denken aan wat iedereen vindt”. Je moet je hart volgen dat is mijn belangrijkste uitgangspunt.

Merk je nu al verandering in je leven nu je meedoet aan Miss Amsterdam 2018? ; )

Wat ik vooral merk is dat ik mezelf meer ontwikkel als persoon. De groep voelt echt als een soort familie. Ook merk ik door alle verhalen die er verteld worden door de mede-missen ieder persoon zijn “struggles” heeft en dit goed is om te uiten om zo voor jezelf een soort van verwerkingsproces door te lopen. Daarnaast krijgen wij veel workshops waar ik met mijn opleiding die ik volg veel aan heb.

Hoe zou je jouw kledingstijl omschrijven?

Ik zou mijn kledingstijl omschrijven als een mengelmoes van allemaal verschillende soorten stijlen. Omdat ik een dansopleiding volg ben ik vooral overdag in mijn sportkleding te vinden, maar als ik dagen heb waarin ik mezelf leuk kan aankleden doe ik dit zeker. Ik houd ervan om soms echt “classy” gekleed te gaan met hoge hakken. Ik ben zelf nogal klein dus ik loop vaak op hakken/ laarsjes etc. Daarnaast houd ik er ook van om te lopen in een “baggy” broek met een blouse of leuke top erop. Mijn kledingstijl is dus erg veelzijdig.

Wat is je favoriete winkel in de Kalverstraat?

Mijn favoriete winkel in de kalverstraat is; Stradivarius. Hier hebben ze alle soorten kleding van classy tot sporty. Deze winkel beschrijft echt mijn kledingstijl.

Wat is jouw beautytip voor de Kalverstraat shoppers?

Mijn beautytip voor de Kalverstraat shoppers is om vooral je eigen stijl te creëren. Doe iets aan wat jezelf leuk vind, ga niet mee met alle andere mensen op de wereld. Wat maakt het uit als je niet helemaal mee gaat met de trend? Als je jezelf maar fijn en gelukkig voelt. Dit maakt je als persoon ook uniek.

Tot slot: Hoe kunnen we jou volgen op Instagram?

Melissa_980 ?

 

Share

Deel dit bericht op Facebook Deel dit bericht op Twitter Deel dit bericht op Pinterest

Gerelateerde berichten

// People Pictures

People Picture: Jenn...

We hebben weer een fashionista gespot in de Kalverstraat. En niet zomaar één! Ondanks de regen, zag ...

// People Pictures

People Picture: Tess...

Vanuit de verte zag ik al dat hier een echte fashionista liep. Namelijk Tessa Miserus! ze doet dan ook ...

// People Pictures

People picture: Joyc...

Deze vrolijke dame viel mij vooral op door haar spontane uitstraling! Haar kleding zag er ook nog eens ...