Kalver Audiotour: ontdek de binnenstad tijdens het wandelen

Heb je genoeg van je vaste wandelroute? Doe de Kalver Audiotour! Verken de binnenstad al wandelend met een lekkere koffie om in de hand te gaan en ervaren waarom de Kalver zoveel mogelijk is dan een rits aan beauty, mode, interieur, wellness hotspots. 

De audiotour — mede mogelijk gemaakt door Architour— neemt je mee langs de parels van de Kalverstraat, Heiligeweg, zijstegen en -straten. Ontdek welke architecten er door de jaren heen opzienbarende winkelpanden hebben ontworpen, en wat de eeuwenoude verhalen zijn achter historische gebouwen zoals het Amsterdam Museum en de Petrus en Paulus Kerk (De Papegaai), midden in de Kalverstraat.

Genoeg te beleven tijdens het wandelen! Doe je mee? Klik hier om de audiotour te starten. 

Kalverstraat Heiligeweg

Ommetje met Tom x FC Centrumop bezoek in de Kalver 

@ommetjemetom x @fccentrum, een fijne podcasttip met de Kalver in de hoofdrol! In aflevering 1 ‘Van Rokin/ Wijde Kapelsteeg tot de Kalverpassage’ van de podcast duiken Tom en zijn dochters Willemijn en Josephine samen met FC Centrum de Kalver in om ras-Amsterdamse weetjes door te geven. Van @schmidtoptiek tot aan het monumentale Rasphuispoortje van de @kalverpassage, elke locatie laat je opnieuw verbazen welke geschiedenis er achter één pand schuilt. Ga er lekker op uit en ontdek de podcast via deze link of met beeld via FC Centrum’s YouTube kanaal. Veel wandel-, kijk- en luisterplezier!

Ommetje met Tom x FC Centrum Kalverstraat
H&M Beauty Bar by Dashl

NIEUW: DASHL Beauty Bar by H&M

Alsof het niet beter kon, de Kalver is een beautysalon rijker! Je leest het goed: vanaf nu kun je jezelf, voor, tijdens of na het shoppen, zo in de beautystoel parkeren. De @hm Beauty Bar by @dashl is je nieuwe go-to voor te gekke nailart, tot in de puntjes gestijlde wenkbrauwen en volumieuze wimpers.  

House Of Rituals winnaar Global Retail Innovation Award 2022

House of Rituals valt goed in de prijzen, en verdiend. Het te gekke retailconcept mocht eerder deze maand samen met First Impressions twee industrie awards ‘Best Retail Project’ en ‘Best Interactive Retail Customer Experience’ in ontvangst nemen voor de audiovisuele beleving. Afgelopen week werd de ‘Global Retail Innovation Award 2022’ aan de reeks toegevoegd.

Gefeliciteerd House of Rituals @ritualscosmetics en het fantastische team achter de schermen en op het Spui, op nog heel veel meer awards!

NIEUW: Collect The Label

Het bijzondere aan het Amsterdamse streetwear merk Collect The Label, is dat zij de handen ineenslaan met creatievelingen om van mode een uniek kunstwerk te maken. 

Met een item uit de collectie heb je draagbare kunst in de kast. Elk item is een limited edition ontwerp en in beperkte oplage beschikbaar. In de flagshipstore hangen toffe duurzame shirts, hoodies en accessoires met een eigentijdse print. Het allerleukste is natuurlijk dat je Collect vanaf nu in de Kalver kunt shoppen. Hier wil je heen! 

Collect The Label Heiligeweg Kalverstraat

1 2 3 ..

Dutch Sustainable Fashion Week is begonnen!

Het pop-up Experience Center in het voormalige V&D pand in de Kalverstraat is tot en met zondag 9 oktober dé place to be voor duurzame mode inspiratie.

Bezoek waanzinnige exposities van modeontwerper @judithvanvliet en @reshare_store’s design talent. Leer hoe je kapotte kleding kunt repareren in @desteekamsterdam’s Repair Café. Shop pre-loved kleding of ruil je oude kleding om voor nieuwe tweedehands parels bij @theswapshop_nl. Je leest het: hier valt genoeg te ontdekken! Zien we jou ook deze week?

Dutch Sustainable Fashion Week pop-up Experience Center wordt mede mogelijk gemaakt door de @gemeenteamsterdam, IEF Capital en de Kalverstraat.

Dutch Sustainable Fashion Week Kalverstraat

Nu te zien in De Nieuwe Kerk: De eeuw van Juliana, een koningin en haar idealen

De koninklijke tentoonstelling neemt je mee in het leven van Juliana, ook wel bekend als de ‘vorstin naast de rode loper’, want zij was eigenzinnig, modern en wars van protocol. In een spectaculaire paleissetting reis je terug in de tijd en zie je Juliana volwassen worden. Een super leuke must visit voor het weekend! 

Op bezoek bij Onze Zaak in de Begijnensteeg

Geweldig Italiaans tafelen, dat doe je deze zomer op het zonnige terras van @onzezaakamsterdam. In 2020 nam Roel samen met medeoprichter Minouk het knusse café restaurant in de Begijnensteeg over. Hoe zou jij de kroeg noemen? Was de vraag die Roel tijdens de renovatie stelde aan één van zijn klussers. “Ik zou het De Zaak noemen, want dan zeg je tegen je vrienden dat je naar De Zaak gaat.” En zo is het gegaan. “We hebben uiteindelijk gekozen voor Onze Zaak omdat dit veel gezelliger klinkt. Ons doel is ook echt om Amsterdammers aan te spreken die houden van een goede borrel en uitgebreid tafelen met vrienden en familie.”

 

Fine dining met een Italiaanse twist

Chef Mattia Pedroni staat na jarenlang gewerkt te hebben in toprestaurants in onder andere Londen en New York nu bij Onze Zaak aan het roer. Met zijn Italiaanse roots voorziet hij je van elke dag vers gemaakte Italiaanse klassiekers. Van huisgemaakte focaccia’s, geitenkaasravioli tot aubergine parmgiana en zwaardvis met caponata en frisse limoen-oregano dressing. “Alle producten komen van lokale leveranciers. Friet, pasta tot het deeg voor de focaccia’s, alle gerechten worden helemaal zelf gemaakt. Je proeft dat alles vers en lokaal is.” Ook de wijnkaart is er één om van te houden. Laten we zeggen dat ook deze kaart lekker uitgebreid is en voor elk wat wils: zeer betaalbare wijnen en oude exclusieve wijnen waar je van wilt blijven proeven.  

Pastaliefhebbers, reserveren!

Mediteraansgenieten voor een heerlijk prijsje? Elke dinsdagavond is het pasta avond bij Onze Zaak. Keuze uit een vegaterische pasta of een pasta met vis of vlees. Houd ook de socials van @onzezaakamsterdam in de gaten, ze organiseren geregeld geweldige tastings waaronder een bijzonder 4-gangen diner met wijnarrangement waar je u tegen zegt.

Onze Zaak Amsterdam Begijnensteeg

We zijn begonnen met vergroenen!

Vanmiddag werden er welgeteld 20 plantenbakken geplaatst en gevuld met zomerse bloemen en planten. Samen met Groenburgemeester @isahoes, @entreevert, @michamos84 van @gemeenteamsterdam en voorzitter van de Kalverstraat en Heiligeweg Tineke van Alphen zijn we volop aan het tuinieren geslagen.

Het resultaat? Een gezellige, kleurrijke, groene Kalver vol bloemen en planten. Het startschot voor nog méér groen in de Kalver! “Omdat wij voorop willen blijven lopen, heeft de Kalverstraat vorig jaar een nieuwe visie geformuleerd: we willen een sterker, diverser aanbod creëren, creatiever met leegstand omgaan én ingrijpend en duurzaam vergroenen. Vergroening is immers niet alleen goed én nodig voor een beter milieu, het draagt ook bij aan de leefbaarheid van de Amsterdamse binnenstad en de algehele bezoekerservaring.”

“Snel vergroenen is echter best een uitdaging met zoveel rijksmonumenten en regelgeving, dus beginnen we klein met deze pilot met groenbakken. We gaan de komende jaren nog meer vergroenen. Zo pakken we de stegen aan en gaan we in 2024, samen met Gemeente Amsterdam, de bestrating vernieuwen. De samenwerking met de Groenburgemeester is een logische en natuurlijke stap hierin”, aldus Tineke van Alphen, voorzitter van de BIZ Kalverstraat-Heiligeweg. Kom je ook gezellig buurten?

KALVER PEOPLE: het verhaal van Laurent Vergne

“If your dreams don’t scare you, they are too small” deze krachtige lijfspreuk kun je terugvinden in de @laurentvergnefashion Paris Blazer, Laurent’s favoriete item. Met de obstakels die Laurent heeft moeten overwinnen om zijn droom waar te maken, is deze spreuk wel heel toepasselijk.

Laurent wist in nog geen half jaar tijd zijn eigen kledinglijn te ontwerpen. Alsof dit nog niet uitdagend genoeg was opende hij ook meteen zijn allereerste winkel.

In oktober opende Laurent de deuren van zijn tweede pop-up store aan de Heiligeweg 10. De superkracht achter het merk? Dat is hij zelf. Laurent Vergne, is een modieuze ode aan zijn jongere zelf. “Ik heb geen makkelijke jeugd gehad. Niemand dacht dat er iets van mij terecht zou komen. Uiteindelijk is het mij toch gelukt om mijn eigen modemerk op te zetten. Dit is ook de reden waarom er in elk kledingitem een positieve spreuk terugkomt. Kleding heeft een enorme invloed op je humeur en zelfvertrouwen. Met Laurent Vergne wil ik iedereen bemoedigen om in hun kracht te staan, doe wat je leuk vindt. Vergeet wat iedereen zegt. Ga voor die droom.”

Zogezegd zo gedaan: het begon allemaal bij het ontwerp van één blazer met tailored fit, inmiddels heeft Laurent meerdere collecties gelanceerd en is menig BN’er te vinden in Laurent’s kenmerkende klassieke dandy stijl.

Dit is pas het begin. “De volgende stap is nog een pop-up store erbij, en zo door. Minstens honderd internationale winkels. Tijdloze collecties ontwerpen en de wereld rondreizen, dat is het grote doel.”

Kalverstraat Heiligeweg

Kalver Audiotour: ontdek de binnenstad tijdens het wandelen

Heb je inmiddels genoeg van je vaste wandelroute? Doe de Kalver Audiotour! Verken de binnenstad al wandelend met een lekkere koffie to go in de hand en ervaar waarom de Kalver zoveel méér is dan een rits aan beauty, mode, interieur, wellness hotspots.

De audiotour — mede mogelijk gemaakt door Architour — neemt je mee langs de parels van de Kalverstraat, Heiligeweg, zijstegen en -straten. Ontdek welke architecten er door de jaren heen opzienbarende winkelpanden hebben ontworpen, en wat de eeuwenoude verhalen zijn achter historische gebouwen zoals het Amsterdam Museum en de Petrus en Paulus Kerk (De Papegaai), midden in de Kalverstraat.

Genoeg te beleven tijdens het wandelen! Doe je mee? Klik hier om de audiotour te starten. 

Nu te zien in De Nieuwe Kerk: De eeuw van Juliana, een koningin en haar idealen

De koninklijke tentoonstelling neemt je mee in het leven van Juliana, ook wel bekend als de ‘vorstin naast de rode loper’, want zij was eigenzinnig, modern en wars van protocol. In een spectaculaire paleissetting reis je terug in de tijd en zie je Juliana volwassen worden. Een super leuke must visit voor het weekend! 

Collect The Label Heiligeweg Kalverstraat

NIEUW: Collect The Label

Het bijzondere aan het Amsterdamse streetwear merk Collect The Label, is dat zij de handen ineenslaan met creatievelingen om van mode een uniek kunstwerk te maken. 

Met een item uit de collectie heb je draagbare kunst in de kast. Elk item is een limited edition ontwerp en in beperkte oplage beschikbaar. In de flagshipstore hangen toffe duurzame shirts, hoodies en accessoires met een eigentijdse print. Het allerleukste is natuurlijk dat je Collect vanaf nu in de Kalver kunt shoppen. Hier wil je heen! 

Dutch Sustainable Fashion Week Kalverstraat

Dutch Sustainable Fashion Week is begonnen!

Het pop-up Experience Center in het voormalige V&D pand in de Kalverstraat is tot en met zondag 9 oktober dé place to be voor duurzame mode inspiratie.

Bezoek waanzinnige exposities van modeontwerper @judithvanvliet en @reshare_store’s design talent. Leer hoe je kapotte kleding kunt repareren in @desteekamsterdam’s Repair Café. Shop pre-loved kleding of ruil je oude kleding om voor nieuwe tweedehands parels bij @theswapshop_nl. Je leest het: hier valt genoeg te ontdekken! Zien we jou ook deze week?

Dutch Sustainable Fashion Week pop-up Experience Center wordt mede mogelijk gemaakt door de @gemeenteamsterdam, IEF Capital en de Kalverstraat.

Ommetje met Tom x FC Centrum Kalverstraat

Ommetje met Tom x FC Centrum in de Kalver

@ommetjemetom x @fccentrum, een fijne podcasttip met de Kalver in de hoofdrol! In aflevering 1 ‘Van Rokin/ Wijde Kapelsteeg tot de Kalverpassage’ van de podcast duiken Tom en zijn dochters Willemijn en Josephine samen met FC Centrum de Kalver in om ras-Amsterdamse weetjes door te geven. Van @schmidtoptiek tot aan het monumentale Rasphuispoortje van de @kalverpassage, elke locatie laat je opnieuw verbazen welke geschiedenis er achter één pand schuilt. Ga er lekker op uit en ontdek de podcast via deze link of met beeld via FC Centrum’s YouTube kanaal. Veel wandel-, kijk- en luisterplezier!

H&M Beauty Bar by Dashl

NIEUW: DASHL Beauty Bar by H&M

Alsof het niet beter kon, de Kalver is een beautysalon rijker! Je leest het goed: vanaf nu kun je jezelf, voor, tijdens of na het shoppen, zo in de beautystoel parkeren. De @hm Beauty Bar by @dashl is je nieuwe go-to voor te gekke nailart, tot in de puntjes gestijlde wenkbrauwen en volumieuze wimpers. 

Onze Zaak Amsterdam Begijnensteeg

Op bezoek bij Onze Zaak in de Begijnensteeg

Geweldig Italiaans tafelen, dat doe je deze zomer op het zonnige terras van @onzezaakamsterdam. In 2020 nam Roel samen met medeoprichter Minouk het knusse café restaurant in de Begijnensteeg over. Hoe zou jij de kroeg noemen? Was de vraag die Roel tijdens de renovatie stelde aan één van zijn klussers. “Ik zou het De Zaak noemen, want dan zeg je tegen je vrienden dat je naar De Zaak gaat.” En zo is het gegaan. “We hebben uiteindelijk gekozen voor Onze Zaak omdat dit veel gezelliger klinkt. Ons doel is ook echt om Amsterdammers aan te spreken die houden van een goede borrel en uitgebreid tafelen met vrienden en familie.”


Fine dining met een Italiaanse twist

Chef Mattia Pedroni staat na jarenlang gewerkt te hebben in toprestaurants in onder andere Londen en New York nu bij Onze Zaak aan het roer. Met zijn Italiaanse roots voorziet hij je van elke dag vers gemaakte Italiaanse klassiekers. Van huisgemaakte focaccia’s, geitenkaasravioli tot aubergine parmgiana en zwaardvis met caponata en frisse limoen-oregano dressing. “Alle producten komen van lokale leveranciers. Friet, pasta tot het deeg voor de focaccia’s, alle gerechten worden helemaal zelf gemaakt. Je proeft dat alles vers en lokaal is.” Ook de wijnkaart is er één om van te houden. Laten we zeggen dat ook deze kaart lekker uitgebreid is en voor elk wat wils: zeer betaalbare wijnen en oude exclusieve wijnen waar je van wilt blijven proeven.  


Pastaliefhebbers, reserveren!

Mediteraansgenieten voor een heerlijk prijsje? Elke dinsdagavond is het pasta avond bij Onze Zaak. Keuze uit een vegaterische pasta of een pasta met vis of vlees. Houd ook de socials van @onzezaakamsterdam in de gaten, ze organiseren geregeld geweldige tastings waaronder een bijzonder 4-gangen diner met wijnarrangement waar je u tegen zegt.

Géza Weisz en Eva Koreman met presentator Kiki Bosman - AT5 / Luuk Koenen

Kijken: nieuw seizoen De Zwoele Stad

Ja, ja, ja het nieuwe seizoen van AT5’s zomerse talkshow De Zwoele Stad begint maandag 25 juli! Acht zwoele afleveringen waarbij er iedere aflevering twee interessante Amsterdammers, op het terras van @restaurantrouhi op het Spui, bij AT5 aan tafel schuiven voor een goed gesprek. Iedere aflevering werpen ze een blik op hun werk en bezigheden van het afgelopen jaar.

Deze zomer zijn onder anderen te gast: kunstenaar @Vangoghlieuwe, radio-dj @Evakoreman, journalist @Haroonwrites, partijleider BIJ1 @Sylvanasimons, acteur en horeca-ondernemer @Gezaweisz.

Wij hebben er enorm veel zin in. Elke maandag, woensdag en vrijdag om 18:12 op AT5. Kijk je mee?! 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door BIZ Kalverstraat en Heiligeweg.

We zijn begonnen met vergroenen!

Vanmiddag werden er welgeteld 20 plantenbakken geplaatst en gevuld met zomerse bloemen en planten. Samen met Groenburgemeester @isahoes, @entreevert, @michamos84 van @gemeenteamsterdam en voorzitter van de Kalverstraat en Heiligeweg Tineke van Alphen zijn we volop aan het tuinieren geslagen.

Het resultaat? Een gezellige, kleurrijke, groene Kalver vol bloemen en planten. Het startschot voor nog méér groen in de Kalver! “Omdat wij voorop willen blijven lopen, heeft de Kalverstraat vorig jaar een nieuwe visie geformuleerd: we willen een sterker, diverser aanbod creëren, creatiever met leegstand omgaan én ingrijpend en duurzaam vergroenen. Vergroening is immers niet alleen goed én nodig voor een beter milieu, het draagt ook bij aan de leefbaarheid van de Amsterdamse binnenstad en de algehele bezoekerservaring.”

“Snel vergroenen is echter best een uitdaging met zoveel rijksmonumenten en regelgeving, dus beginnen we klein met deze pilot met groenbakken. We gaan de komende jaren nog meer vergroenen. Zo pakken we de stegen aan en gaan we in 2024, samen met Gemeente Amsterdam, de bestrating vernieuwen. De samenwerking met de Groenburgemeester is een logische en natuurlijke stap hierin”, aldus Tineke van Alphen, voorzitter van de BIZ Kalverstraat-Heiligeweg. Kom je ook gezellig buurten?

House Of Rituals winnaar Global Retail Innovation Award 2022

House of Rituals valt goed in de prijzen, en verdiend. Het te gekke retailconcept mocht eerder deze maand samen met First Impressions twee industrie awards ‘Best Retail Project’ en ‘Best Interactive Retail Customer Experience’ in ontvangst nemen voor de audiovisuele beleving. Afgelopen week werd de ‘Global Retail Innovation Award 2022’ aan de reeks toegevoegd.

Gefeliciteerd House of Rituals @ritualscosmetics en het fantastische team achter de schermen en op het Spui, op nog heel veel meer awards!

WPP-Exhibition-2020_Amsterdam_Evert-Elzinga

Nu te zien in De Nieuwe Kerk: World Press Photo Exhibition 2022

De Flagship Exhibition laat het werk zien van 24 fotografen uit 6 regio’s wereldwijd die zich met hun inzendingen weten te onderscheiden.

In totaal zijn er 127 beelden te zien in verschillende formaten, en in diverse nieuwe thema’s zoals nieuws, people power, portretten en milieu. Ook de rijke geschiedenis van de World Press Photo Foundation heeft een bijzondere plek in het hart van de kerk waar ook aandacht zal zijn voor de huidige status van internationale persvrijheid. De expositie is tot en met 14 augustus 2022 te zien in De Nieuwe  Kerk .

KALVER PEOPLE: het verhaal van Laurent Vergne

“If your dreams don’t scare you, they are too small” deze krachtige lijfspreuk kun je terugvinden in de @laurentvergnefashion Paris Blazer, Laurent’s favoriete item. Met de obstakels die Laurent heeft moeten overwinnen om zijn droom waar te maken, is deze spreuk wel heel toepasselijk.

Laurent wist in nog geen half jaar tijd zijn eigen kledinglijn te ontwerpen. Alsof dit nog niet uitdagend genoeg was opende hij ook meteen zijn allereerste winkel.

In oktober opende Laurent de deuren van zijn tweede pop-up store aan de Heiligeweg 10. De superkracht achter het merk? Dat is hij zelf. Laurent Vergne, is een modieuze ode aan zijn jongere zelf. “Ik heb geen makkelijke jeugd gehad. Niemand dacht dat er iets van mij terecht zou komen. Uiteindelijk is het mij toch gelukt om mijn eigen modemerk op te zetten. Dit is ook de reden waarom er in elk kledingitem een positieve spreuk terugkomt. Kleding heeft een enorme invloed op je humeur en zelfvertrouwen. Met Laurent Vergne wil ik iedereen bemoedigen om in hun kracht te staan, doe wat je leuk vindt. Vergeet wat iedereen zegt. Ga voor die droom.”

Zogezegd zo gedaan: het begon allemaal bij het ontwerp van één blazer met tailored fit, inmiddels heeft Laurent meerdere collecties gelanceerd en is menig BN’er te vinden in Laurent’s kenmerkende klassieke dandy stijl.

Dit is pas het begin “De volgende stap is nog een pop-up store erbij, en zo door. Minstens honderd internationale winkels. Tijdloze collecties ontwerpen en de wereld rondreizen, dat is het grote doel.”

NIEUW: Cotton Club

Eindelijk! Cotton Club is geopend Wie liefhebber is van stijlvolle jeans, zwierige jurken en zachte knuffeltruien: hier moet je zijn. De nieuwe @cottonclub_thebrand flagshipstore in de Kalverstraat 125 telt 1000 vierkante meter shopplezier. Lente/ zomer collecties goed voor een chic avondje uit, op vakantie of een relaxt dagje thuis. Heb jij de Cotton Club al bezocht vandaag?

Amsterdam Museum Kalverstraat

Nieuws: Amsterdam Museum gaat verbouwen!

Tot en met 5 maart kun je het  @amsterdammuseum  in de Kalverstraat nog bezoeken. Vanaf dan zal het museum tijdelijk verhuizen naar de Hermitage totdat de verbouwing is afgerond. Naar verwachting zal het nieuwe Amsterdam Museum in 2025 terugkeren naar de Kalverstraat.

Vier eeuwen lang was het Burgerweeshuis de locatie van het Amsterdam Museum. Door de jaren heen is het gebouw aangepast aan zijn ruimtes ruimtes minder functioneel en toegankelijk zijn.

Het nieuwe Amsterdam Museum wordt een publieksvriendelijke plek waar bezoekers en bewoners Amsterdam leren kennen in een museumgebouw dat in verbinding staat met de buurt, de stad en haar bewoners. Beter herkenbaar en toegankelijk voor alle bezoekers. De veranderingen zullen in het museumgebouw het meest voelbaar zijn.

Noosh Beauty Anna Nooshin Douglas Kalverstraat

Nu verkrijgbaar bij Douglas Kalverstraat: Noosh Beauty

@nooshbeauty , hét luxe beautymerk van  @annanooshinis vanaf nu verkrijgbaar bij  Douglas  in de Kalverstraat!

​​​​​​​​Alle make-upsets zijn een aanvulling op je standaard beauty favorieten. Van verzorgende primers tot prachtige oogschaduwsets voor een natuurlijke en sensuele glamoureuze look. NOOSH zijn ook dermatologisch getest, 100% dierproefvrij en ontwikkeld in Italië met aandacht voor de beste producten, hebben dus.

Zien: tentoonstelling de Gouden Koets

Na een restauratie van ruim vijf jaar is de Gouden Koets voor het eerst weer voor publiek te zien. Het rijtuig wordt tot en met 27 februari 2022 in bruikleen gegeven aan het Amsterdam Museum. Daarmee keert de koets tijdelijk terug naar Amsterdam, de stad die hem in 1898 aan koningin Wilhelmina schonk.

In zes museumzalen rondom de binnenplaats van het Amsterdam museum  geven honderden cultuurhistorische objecten, schilderijen, kostuums en japonnen, spotprenten, foto’s, bewegende beelden en hedendaagse kunstwerken een veelzijdig beeld van de geschiedenis en het gebruik van de Gouden Koets en de discussies uit verleden en heden over dit iconische voertuig.

Reserveer hier je ticket voor de tentoonstelling De Gouden Koets in het Amsterdam Museum.

H&M Kalverstraat

NIEUW: ultiem beleven in de vernieuwde H&M flagshipstore

De vernieuwde H&M is dé droom van elke shopper. Naast de leukste kledingitems, scoor je vanaf nu in het waanzinnige Bonneterie-pand ook allerlei Amsterdamse merken én maak je gebruik van te gekke services.

De nieuwe flagshipstore is een waar walhalla. Te beginnen met shop-in-shop parels van fijne lokale merken en makers waaronder @shopatelje, @bartsboekje, @lizzyvdligt, @marketingvrouw en @emiliesobels. Maar, er valt nog meer te beleven.

Binnenkort een fancy diner of feest? Dan bezoek je H&M Rental, een archief gevuld met de meest bijzondere en iconische kledingitems uit eerdere H&M collecties. 

De Zwoele Stad Kalverstraat

KALVER Tipt: nieuw seizoen de Zwoele Stad

Het nieuwe seizoen van de Zwoele Stad zorgt zoals vanouds voor het fijne vakantiegevoel in eigen stad, dit keer met Poke Sisters in de Rozeboomsteeg als achtergronddecor.

In acht afleveringen schuiven interessante Amsterdammers aan tafel. De gasten werpen in tweetallen een blik op hun bezigheden het afgelopen roerige jaar. Deze zomer onder anderen te gast: rapper @Sjaakofficial, presentator @Ouassima_official, Tweede Kamervoorzitter @VeraBergkamp, ondernemer @WonYipofficial, streetartist @JDLstreetart en feminist @MarieLotte.

Bingen maar:  de Zwoele stad is nu te zien op at5.nl.

AFC Ajax Bob Marley Tenue

Ajax lanceert derde shirt en brengt ode aan Bob Marley

Het begon allemaal in augustus 2008 toen Ajax in Cardiff een vriendschappelijke wedstrijd speelde tegen Cardiff City FC. Na afloop werden fans gevraagd om langer in het vak te blijven. Om de geduldige Ajacieden te vermaken werden er nog wat liedjes gedraaid. Één van die nummers was Three Little Birds. De rest is geschiedenis. Het nummer is uitgegroeid tot een waar symbool van hoop, met fans die het lied zingen ongeacht stand in de wedstrijd. 

Ajax introduceerde afgelopen vrijdag het derde tenue voor het seizoen 2021/ 2022. Een waar eerbetoon aan fans en de gedeelde liefde voor reggaelegende Bob Marley en zijn iconische lied Three Little Birds.

1 2 3 ..